Koti » 5G-tukiasemien sijainnit Suomessa 2019

5G-tukiasemien sijainnit Suomessa 2019

5G-verkko tuli tarjolle kaupalliseen käyttöön 1.1.2019 ja operaattorit ovat asentaneet siitä asti uusia 5G-tukiasemia. Silmähavaintojen perusteella olen asettanut tukiasemien sijainteja alla olevalle kartalle. Mikäli upotettu kartta ei toimi niin avaa se tästä.

Mikäli kartasta puuttuu 5G-tukiasemia, niin laita minulle viestiä niin lisätään sitä mukaan kartalle.

Tukiasemien antennit ovat selkeästi erilaisia kuin aikaisemmat 2G/3G/4G:n joten ne on helppo erottaa:

Elisan 5G-tukiasema Esplanadilla, Helsingissä. Tämä on Nokian tekniikkaa
DNA 5G-tukiasema Käpylässä. DNA:n tunnistaa selkeästi Ericssonin laitteista.,
Elisan Huawei 5G-tukiasema Turussa
Avainsanat:

26 kommenttia artikkeliin “5G-tukiasemien sijainnit Suomessa 2019”

 1. STOP 5G! Tuhoatte ihmisten ja eläinten elämän! Tämä menee kaikkia ihmisoikeuksia vastaan! Ei ole MITÄÄN tieteellisiä tukimuksia 5G:n turvallisuudesta, vaan päinvastoin tiedemiehet varoittavat siitä http://www.5gappeal.eu
  Tulossa on teknologinen holokausti!

 2. Jo vuonna 2011 WHO (Maailman terveysjärjestö eli WHO ) on luokitellut langattomat verkot mahdolliseksi karsinogeeniksi. Karsinogeeni on aine, joka altistaa syövälle, eli syöpävaarallinen aine. Pysäyttäkää 5G verkot!

 3. KUKA OTTAA VASTUUN?

  Europarlamentin tuore tutkimuspalvelun raportti kertoo, että esimerkiksi Suomessa STUK:in käyttämät säteilyn 20 vuotta vanhat raja-arvot eivät suojele väestöä mm. siksi, etteivät ne sisällä 5G-säteilyn erikoispiirteitä, mm. pulssimaisuutta.
  Kyseessä on siis laiton ihmiskoe, koska 5G:n biologisia pitkäaikaisvaikutuksia ihmisiin, eläimiin eikä luontoon EI OLE TUTKITTU!!
  Kuka vastaa ihmisille aiheutuvista terveyshaitoista? STUK, STM, THL, ELISA, TELIA, DNA?

  EPRS European Parliamentary Research Service
  February 2020
  Effects of 5G wireless communication
  on human health
  EPRS_BRI(2020)646172_EN.pdf

 4. 5G ON TODELLINEN RISKI!!

  Yhdysvaltain NTP:n tutkimus osoittaa että 3G matkapuhelinsäteily aiheuttaa koe-eläimille syöpää eri puolille kehoa. Vertaisarvioinnin mukaan syy-yhteys on korkeinta luokkaa. https://ntp.niehs.nih.gov/whatwestudy/topics/cellphones/index.html?fbclid=IwAR00oIh6ZgUuqRZYth9RkZ8XzoFunFERTK0bjMR98EW4RuKxB-8ALzB_fxo

  Sveitsiläisen asiantuntijaryhmän Bereniksen mielestä tulos antaa aihetta tiukentaa säteilyn raja-arvoja.

  5G säteily on pulssimaisempaa kuin 3G säteily, ja tämän takia tutkimusten mukaan vahingollisempaa eliöille kuin aiemmat sukupolvet.

  Kun pyysin STUK:lta tutkimusta, joka osoittaisi että langaton säteily on vaaratonta, he eivät voineet sitä minulle toimittaa, koska vaarattomuutta osoittavaa tutkimusta ei ole olemassa.

  STUK on todennut tämän useaan otteeseen mm: 1) spostissaan minulle, 2) kansanedustaja Eeva Elorannan järjestämässä seminaarissa eduskunnan kansalaisinfossa 8.10.2019 Satu Hassin esittämään kysymykseen sekä 3) MOT:n dokumentissa ’Säteilevä sukupolvi’, löytyy Areenasta.

  Tämän faktan myöntävät myös mobiiliteollisuuden edustajat Yhdysvaltain senaatin kuulemisessa senaattori Blumenthalin kysymykseen 6.2.2019″ Kts. ao. linkki.
  https://www.jrseco.com/u-s-senator-blumenthal-raises-concerns-on-5g-wireless-technologys-potential-health-risks/?fbclid=IwAR1JNXncBfZvTZxdv3P8D6f6eSFZ9LH4EY0rUNWX8PVLyfJn1YrQWT7Yjww

  1. Voisi kuvitella, että NTP:n koe-eläimillä saamat tulokset heijastuisivat edes jotenkin ihmispopulaatiossa, joka käyttää matkapuhelimia. Mutta kun näin ei vaan ole tapahtunut. Ei ainakaan aivokasvainten esiintyvyyden osalta. Välillisiin vaikutuksiin, kuten salaliittoteorioiden tai populismin leviämiseen en tässä ota kantaa.

   Aivokasvaimet ovat erittäin harvinaisia. Suomessa sijaluvulla 12-13 kaikista syövistä. Joten eiköhän aleta vouhkaamaan, jostain huomattavasti tärkeämmästä asiasta, kuten keuho- tai rintasyövistä. Näiden esiintyvyyteen voi jopa itsekin vaikuttaa – ainakin omalta osaltaan.

   Esimerkiksi syöpärekisteristä löytyy dataa, jos kiinnostaa ottaa asioista vähän tarkemmin selvää.

  2. ”Säteily” ei tarkoita sitä että se olisi radio-aktiivista.
   Radio säteilyä on maailma ollut täynnä jo 100 vuotta eikä siitä kukaan ole todistettavasti koskaan kuollut.

  1. Hei ja kiitos kommentistasi,
   Emme ylläpidä 5G-verkkoja. Toimintamme on vain objektiivista raportointia erilaisten tietoverkkojen toiminnasta. Terveyteen ja turvallisuuteen kohdistuva kritiikki kannattaa kohdistaa suoraan valtion viranomaisille sekä suoraan palveluntarjoajille.

  2. Entä jos käykin niin, että tämä 5G parantaakin ihmisten, eläinten ja luonnon terveyttä?

 5. 5G säteily laittaa ihmisessä liikkeelle myrkyt, joita saamme rokotteissa, ruoassa ja juomissa. Mikkihiiri testi näyttää positiivisena myrkkyjen liikkuessa elimistössä. Samaan tulokseen pääsee, esim.kolmen päivän paastolla. Virukset ei elä kehon ulkopuolella, joten kaikki mitä nyt tapahtuu on suurta näytelmää ja osa suurempaa kokonaisuutta. Yrittäjät nurin, valtion talous nurin, eliitin bisnekset silti auki, uusi maailman järjestys ja pedon merkki maksuvälineeksi. Korona rokotus tuo sterilisaation, ylimääräisen dna:n puolikkaan elämään omaa elämää kehoomme ja muut perinteiset lisäaineet sekä jopa nano kokoisen mikrosirun. THL= WHO = Bill Gates, jonka hyväntekeminen on täynnä sterilisaatiota, poliohalvaantumisia, kuolemaa ja vakavia sairauksia. Mutta kun tilastot voi ostaa puhtaaksi rahalla. Mekin saadaan pian tätä ihanuutta, jota Bill Gates ei anna antaa omille lapsilleen, eikä muukaan eliitti. Depopuloitava keskiluokka saa ja pakotetaan ottamaan nämä kuoleman piikit.

 6. 5G testit
  Testejä on tehty ja tulokset on luettavissa uutisissa.
  200 poroa kuoli laitumelle mystisesti norjassa. Satoja delfiinejä joukkokuolemassa. Kauriit kuoli laumana austraaliassa. Lehmät kuoli pitkin laidunta. Tuhannet linnut putosi kuolleena taivaalta. Mehiläiset ovat kadonneet…

  1. Just tuossa näin mehiläisen puun oksalla ja on täälä 5G-verkkoa. Laittaisitko vielä jatkossa linkit vielä näihin uutislähteisiin?

   1. Ei ole pakko olla tyhmä

    Koska näit yhden mehiläisen niin kaikki on ok? 5G toimii taajuudella joka sattumoisin on hapen ominaistaajuus. Miten tämä vaikuttaa keuhkojen toimintaan ei ole täysin selvää, koska ei ole tutkittu. Kännykkäsäteily ei muutenkaan ole täysin turvalista ja tunnen henk. koht ihmisiä jotka ovat tulleet sille yliherkiksi. Suurin ongelma ihmisille lienee säteilyn pulssimaisuus. Myös valmistajat tietävät tämän ja luepa esim iPhonen käyttöehdot. He eivät vastaa siitä mitä tapahtuu jos laitat laitteen korvalle! 5G:n potentiaalisista vaaroista löytää vaikka kuinka paljon tietoa (vielä toistaiseksi) ihan vaan googlettamalla, joten jos asia kiinnostaa niin miski et itse etsi tietoa? Et kuitenkaan ottaisi vakavasti ja mitä se meitä edes kiinnostaa mitä uskot? Työnnä vaikka pää mikroaaltouuniin jos mielestäsi on turvallista. Itse olen mieluummin terve ja kestän senkin että kaikki laitteet eivät juoruile keskenään. Jos se voidaan osoittaa turvalliseksi, siis aikuisten oikeasti, niin siitä vaan. Jotenkin tässä tulee mieleen tupakan vaarattomuus parikymmentä vuotta sitten. Nyt hitaimmatkin tietävät että tupakointi aiheuttaa syöpää, silloin vain puolet.

    1. Noh ennen 5G-käyttöä näillä samoilla tuomiopäivän taajuuksilla, eli 3500Mhz-taajuusalueella, on toimineet WiMAX-verkot jo 2000-luvun alkupuolelta asti. Nämä ajettiin alas, jotta saatiin taajuudet 5G-käyttöön. Ihmettelenkin, miksi juuri 5G on sitten se kaiken pahan alku, kun nämä täsmälleen samat taajuudet ovat olleet laajalti käytössä jo vuosikymmeniä eri käyttötarkoituksissa?

     Tuo iPhonen käyttöehtojuttukin ontuu, koska se koskee puhelimen lähetystehoa, johon ainoastaan puhelimen valmistaja voi vaikuttaa – siihen ei liity itse verkot mitenkään. Itse asiassa mitä heikompi verkon peitto, sitä kovemmalla teholla puhelin joutuu lähettämään ja siinäpä ne aivot sitten käristyy.

     1. EI OLE PAKKO OLLA TYHMÄ

      Tuo on hyvä tarkennus, eli meillä Suomessa on käytössä 3,5GHz taajuus, kun nämä vaarajutut taitavat viitata EHF-alueeseen. Tässä kannattaa molemmin puolin keskustelua pysyä asiassa. Ongelma on pitkäaikaisvaikutusten tutkimuksen puute, mutta yhä enemmän alkaa ilmetä tapauksia jossa säteilylle altistuminen on alkanut aiheuttaa ongelmia. Siksi on syytä ottaa vakavasti. Toinen paha taajuus on peruswifin 2,4 Ghz, lähteystehot pienet mutta nykyään joka paikassa ja aaltopituus sama kuin mikroaaltouunissa! Aika näyttää onko niistä kuinka suuri haitta pidemmän päälle, toistaiseksi wlan-verkkoja on ollut laajasti käytössä paljon lyhyemmän aikaa kuin kännyköitä.

      En minäkään ottanut todesta kun ruotsalaiset puhui tästä jo 90-luvulla, mutta kun yksi tapauksista on lähipiiristä, joka sokkotestissä heti tuntee kun samassa huoneessa soitan/katkaisen puhelun, uskon minäkin. Kyseessä on pitkään kännykkää työssään käyttänyt, joka ei enää kännykkään ilman korvanappia voi puhua. Mutta yliherkyyden saatuan kaikki säteily aiheuttaa yhtäkkiä ongelmia, suurjännitejohdot ja joku säteily osassa taloa mitä ei ole löydetty. Sähköpiirustuksetkin on käyty läpi. Ei siis ole huuhaata, että liiallinen säteily aiheuttaa terveysongelmia, tässä tapauksessa jatkuvaa kovaa päänsärkyä ja huonovointisuutta.

      Olen myös säteilymittareilla mitannut kaikki suvun kännykät ja erot säteilyssä voi olla monituhatkertaisia! Huawei (en muista mallia) oli kuin mikroaaltouuni samaten yksi vanha Nokian peruskännykkä. Toinen samanikäinen Nokialainen (E72) oli yksi vähiten säteilevistä ja sai mittariin vain pienen piikin kun pahimmat kävi punaisella alueella. Kännyköitä oli parikymmentä erilaista (ja ikäistä), littymiä kahta: Telia ja Elisa, molemmilla täysi verkko). Mittareita saa kaupasta, mutta ei ole halpoja, ja pitää olla kova päänsärky että pelkästään tähän tarkoitukseen sellaisen hankkii.

     2. 3500Mhz on pientä kun myöhemmin 5G vedetään yli 20000Mhz taajuudelle, eli 20Ghz:aan ja siitä ylöspäin. Se on myös vähän eri asia kun 5G-tukiasemia pitää olla tiheämmin. Esim. juuri sinun kerrostalosi katolla saattaa olla yksi, joten laite pulssittaa nyt paljon lähempänä kuin ennen.

      Myös 3G ja 4G taajuuksilla on tutkimuksissa todettu aiheuttavan rotille mm. kasvaimia. Mietippä mitä nyt käy kun se asema tulee lähemmäs, työpaikkojen ja kotien katoille.

      Kukaan ei ole pyytänyt 5G:tä, 4G on ihan riittävä.

 7. Mulla oli outoa lämpöä päässä yksi yö. Muutama påivä meni ja nyt särkee pää. Mulla on viimeksi särkenyt pää joku 15 vuotta sitten… No selvisi, että Turun 5G on laajentunut alueelleni.

  Kuka korvaa pääkipuni?

 8. Pienelle paikkakunnalle rakennettiin aikoinaan puhelinmasto, minkä jälkeen asukkaat alkoivat heti valittamaan päänsärystä ja pahoinvoinnista. Miten vastasi puhelinyhtiö? -> ”Ohoh, no, odottakaapas, mitä tapahtuu sitten, kun laitamme sen päälle.”

 9. Vaasalainen Opiskelija

  Loistavaa materiaalia ja huvittavaa lukea näitä rokote, 5G ja muita salaliitto teorioita täältä kommenteista 😂 varsinkin kun osa on täysin vääristeltyjä mut hei tulkaa ihmeessä Vaasaan myös tutkimaan olisi kiva tietää kotiseudun 5G kattavuutta ja vähän sijainteja yms.

 10. Kärsin tälläkin hetkellä unettomuudesta kun yövyn Oulun keskustassa lähellä tukiasemaa. Unettomuus on melkonen hattutemppu mulle kun on vauva hoidettavana, ei yleensä ole tarvinnut unta odotella. Tämä on todellista ja on kyllä aika paha olo.

 11. Asun Vantaalla ja viikon ajan olen kärsinyt siitä, että olo tuntuu kuumeiselta, vaikka todellisuudessa ei ole kuumetta. Ihoa kuumottaa päältä ihaniin infrasaunassa. Onkohan Vantaalle tullut noita 5G lähettämiä?

Kommentoi