Koti » Amazon Echo – Ääniohjattava älykaiutin

Amazon Echo – Ääniohjattava älykaiutin

Amazonin Echo on pieni älykaiutin kotikäyttöön. Alexa Echo on tätä ns. älykodin alkua, eli ääniohjattavilla toiminnoilla voidana hallinnoida jo nytkin erilaista kodin elektroniikkaa. Tilasin tämän itselleni kun se sopii sopivasti Home Assistant-järjestelmään, jolla hallinnoin kotini valaisimia.

Tilasin sellaisen Amazonin Saksasta lahjana itselleni, jotta sitä ei rekisteröidä valmiiksi mihinkään. Näin saan asettaa sen miten haluan. Normaalisti se asennetaan valmiiksi Saksan Amazoniin. Halusin tämän yhdysvaltojen Amazoniin, jotta saan siihen esimerkiksi Spotify-palvelun. Toimitus Saksasta ilmaisena viikossa ja maksullinen muutamassa päivässä.

Asennus ja käyttöönotto

Asennus on todella helppo ja puhe-avustaja heti aloittaa saksaksi kertomaan ohjeita (Minäpä en saksaa ollenkaan osaa), joten pieni käyttöohje oli englanniksi myös jossa ohjeistettiin asentamaan puhelimeen Amazonin Alexa-sovelluksen omasta sovelluskaupasta. Näppärästi puhelimeen sovellus sisälle ja sitten ohjeistetusti asensin Echon:n yhdysvaltain maa-asetuksilla.

Ihan Plug-In säädöksi tosiaan ei mennyt vaikka sitä ohjeistettu, eli kannattaa tämänkin kanssa varata aikaa. Asetuksia löytyy hallinnasta paljon.

Spotify:n käyttöönotto oli jo monimutkainen

Spotify Echolla vaatii Spotify Premium-tilauksen.

Spotify:n käyttöönottoyrityksillä menikin jo useita tunteja ihmetellessä, kun valintaa ei tullut Amazonin sovellukseen. Maa-asetuksia tuli säädeltyä useita kertoja, kunnes löysin ohjeen mistä pitää asetuksia muuttaa:

  • Kirjaudu Amazon.com sivustolle
  • Valitse Account & List -> Your Content and Devices -> Settings
  • Country Settings -kohdassa vaihdat siihen jonkun Yhdysvalloista löytämät asetukset.
  • Nyt kirjaudu uudelleen Alexa-hallintaan -> Settings -> Music & Media -> Spotify.

Kun Spotify on asetettu, niin voit muuttaa maa-asetuksen takaisin Suomeen. Tämä Spotify säilyy toiminnassa muutoksesta huolimatta.

Hienointa tässä on ettei tarvitse enään ottaa puhelinta käteen vaihtaakseen musiikkia Spotifyssa vaan voit tehdä sen helposti äänikommennoilla esimerkiksi ”Alex, next song”.

Loistava älykaiutin älykodin alkua varten

Hyvän äänenlaadun ansiosta tästä Echo:sta olisi sopiva älykodin keskukseksi. Itsestään Echo osaa jo paljon ja mahdollisuus on integroida muihin älylaitteisiin. Itselläni on integroitu Home Assistantissa oleviin valaisimiin esimerkiksi. Voin nyt Echo:n kautta antaa komentoja valaisimien toiminnoille. Tämä onnistuu esimerkiksi ”Alexa, turn kitchen light on/off”.

Lisäksi Echolla onnistuu uutiset, myös Yle:n uutiset saatavilla kun lisää tämä taitoihin (Skills). Taitoja lisäämällä saat Echosta sellaisen kuin haluat. Mahdollisuuksia on todella paljon tällä laitteella ja en ole tässä ehtinyt itsekään kaikkea testaamaan.

Avainsanat:

Kommentoi