Koti » Aukey QC3.0 30 000mAh virtapankki

Aukey QC3.0 30 000mAh virtapankki

Muutama viikko sitten päätin tilailla tollaisen Aukey:n QC3.0 30 000mAh virtapankin kun yrittänyt etsiä virtapankkia joka tukisi Qualcomm:in Quick Charge 3.0 (QC3.0) eli pikalatausta. Itsellä aikaisemmin ollut useita erilaisia virtalähteitä mutta ovat todella hitaita yleensä että kun käyttää niin akku loppuu ensin ennen kuin on täynnä.

Pienellä Googlettamiselta löysin Aukey:n virtapankin ja ei heti luottamusta herättänyt kun Aukey on kiinalainen merkki mutta Qualcomm virallisilla sivuilla on Aukey:n logo missä kerrotaan QC3.0:sta niin rohkaistuin tilamaan. Amazonista ei saanut tilattua Suomeen joten päätinpä AlienExpressistä tilailla sellaisen 42$ hintaan, johon lisätään toimitus sekä ALV.

Tilaus saapui lähimpään Postin toimipisteelle 2 viikon kuluessa lähettämisestä. Virtapankki tule

Aukey PB-T11 30 000mAh QC3.0 virtapankki
Aukey PB-T11 30 000mAh QC3.0 virtapankki

Laitteessa on kaksi USB-ulostuloa. Vain toisessa on QC3.0 tuki, toinen on normaali. Lataaminen onnistuu Micro-USB:llä ja Lightning-liitännällä. Aukey:llä on vastaava versio jossa on USB-C tuki.

Virtapankin latausaikaa on kokonsa nähden todella pitkä. Latasin tätä reilu 26h ainakin. Vähän loppuvaiheessa kyllästyi katselemaan mutta kaksi yötä meni mukavasti sen ladatessa.

Aukey 30 000mAh virtapankki on kookas
Aukey 30 000mAh virtapankki on kookas

30 000mAh virtapankki tuntuu suurelta mutta laskelmien mukaan ulostulo jää 18 000mAh sillä jännitteen vaihtaminen ja pikalatauksen tuoma hukka on aina olemassa. Tästä syystä suosittelen tuplasti suurempaa virtapankkia kuin puhelimen akku niin saa kerran edes täyteen.

Plussaa:

  •  Suuri akku, riittää useiaksi päiväksi.
  •  QC3.0 tuki
  • Edullinen hinta

Negatiivista:

  • Suuren akun varjopuolena on sen hidas lataaminen. Öisin 8h:n latauksella pärjää aika hyvin.
  • USB-C puute tässä mallissa

Kommentoi