Koti » Edulliset Mikrotik-reitittimet harrastelijoille ja yrityksille

Edulliset Mikrotik-reitittimet harrastelijoille ja yrityksille

Mikrotik on latvialainen yritys joka kehittää reitittimiä ja langattomia verkkolaitteita. Muihin valmistajiin verrattuna Mikrotikin laitteet ovat todella edullisia mutta sisältävät paljon hallinta ominaisuuksia. Reitittimet soveltuvat hyvin harrastelijoille, opetuskäyttöön ja pk-yritysten tarpeisiin.

Laitteiden hinnat lähtee 20€:sta ja pääasiassa kaikissa laitteissa löytyy samanlaiset ominaisuudet. Kalliimmat laitteissa sitten löytyy tehoa jo pienen tietoliikenneoperaattorinkin tarpeisiin. Täältä löydät tietoa laitteista.

hAP AC - Nopea Dual-Band langaton tukiasema 5:llä Gigabit Ethernet-portilla ja yhdellä valokuituportilla. Lisäksi laitteessa on USB-porttikin.
hAP AC – Nopea Dual-Band langaton tukiasema 5:llä Gigabit Ethernet-portilla ja yhdellä valokuituportilla. Lisäksi laitteessa on USB-porttikin.

Mikrotik-laitteita hallinnoidaan pääasiassa RouterOS-käyttöjärjestelmällä, jonka on kehittänyt Mikrotik. Hallinnointi onnistuu helposti selaimella, konsolilla, SSH/Telnet-yhteydellä sekä Winbox-ohjelmalla joka saatavilla Windowsille.

Itselläni Mikrotik-kosketukseni alkoi 12/2014 kun ostin ensimmäisiä Mikrotik Routerboard 951G:n kotireitittimeksi. Tätä ennen käytössäni oli kotona Asuksen reititin ja Soneralta siihen aikana saamani Intenon reititin. Siitä lähtien oma kotiverkkoni on rakentunut Mikrotik-laitteista. Olen kirjoittanut paljon ohjeita suomeksi taisto.org sivulle.

mAP Lite on pienin Mikrotik-reititin. Pienessä tukiasemassa löytyy yksi Ethernet-portti ja soveltuu hyvin matkalle mukaan.
mAP Lite on pienin Mikrotik-reititin. Pienessä tukiasemassa löytyy yksi Ethernet-portti ja soveltuu hyvin matkalle mukaan.

Laitteilla ei ole vielä kovinkaan hyvää saatavuutta Suomessa mutta ulkomailta näitä voi tilailla.

Avainsanat:

Kommentoi