Koti » Elisa korvaa Huawein 5G-tukiasemat Ericssonilla Turun seudulla

Elisa korvaa Huawein 5G-tukiasemat Ericssonilla Turun seudulla

Elisa aloitti lehdistötiedotteen mukaan päivittämään Turun seudulla tukiasemia uusimmalla 5G-teknologialla. Elisan kuuluvuuskartan massiiviset päivityssuunnitelmat enteilivät radioverkkotoimittajan vaihdolla ja paikan päällä huomasimme, että Huaweita on vaihdettu Ericsssoniin. Turun seudulla aikaisemmin vaihdettiin toimittajaa vuosien 2017-2018 välillä Nokiasta Huaweihin.

Elisan kuuluvuuskartan avulla voi seurata töiden etenemistä.

Muutostyö tuo jokaiseen tukiasemaan vähintään 2100 MHz n1/B1 (DSS) ja 700 MHz n28 5G-taajuuden. 4G-huippunopeudet voivat heikentyä, koska Elisa käyttää Ericsson verkkoalueilla B1/B3 (2100/1800 MHz) 2×2 MiMo-radiota 4×4 MiMo:n sijaan, mitä oli aikaisemmin Huawei verkossa. Lisäksi 2100 MHz DSS (Dynamic Spectrum Sharing) pudottaa huippunopeuksia kun taajuusresurssia jaetaan 4G:n ja 5G:n välillä.

Ericsson AIR 3268 Massive MiMO-radio
Ericsson Massive MiMO AIR3268 -antenni

Turussa on otettu käyttöön Ericssonin uusimmat Massive MiMO-antennit (AIR 3268), jotka kykenevät tarjoamaan koko 130 MHz taajuuskaistan käyttöön. Lisäksi radiot ovat kevyemmät kuin aikaisemman sukupolven, joten näiden asentaminen on helpompaa.

Kolmen taajuuden 5G NR-CA OnePlus 10T-puhelimella.

Ericssonin käyttö kasvaa entisestään Länsi-Suomessa

Elisa on korvannut ahkerasti Nokian tukiasemia Ericssonilla Länsi-Suomessa. Elisa ei ole tiedottanut virallisesti, mutta näillä näkymin koko Länsi-Suomi voi olla pian Ericssonin aluetta ja Itä-Suomi jää Nokian alueeksi.

Ericssonia on käytössä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

  • Kaarina
  • Kirkkonummi
  • Lohja
  • Loimaa
  • Paimio
  • Pori
  • Salo

Huaweita on vielä Jyväskylän ja Tampereen seudulla sekä Itä-Vantaalla. Helsingin keskustassa ja Oulunkylästä Vantaan rajalle on myös Huaweita käytössä. Nähtäväksi jää vaihdetaanko näissä radioverkkotoimittajaa seuraavien kuukausien aikana 3G-verkon alasajon yhteydessä.

2 kommenttia artikkeliin “Elisa korvaa Huawein 5G-tukiasemat Ericssonilla Turun seudulla”

Kommentoi