EVS-koodekin käyttöönotto Qualcomm Snapdragon 820 ja uusimmissa modeemeissa

Tässä ohjeessa otetaan EVS-äänikoodekki käyttöön VoLTE ja VoWIFI-puheluissa kun käytössä on Qualcommin Snapdragon 820 tai uudempi modeemi. EVS-koodekki tarjoaa paremman äänenlaadun puheluihin kuin AMR-WB. Huomaa, että operaattorin verkko tulee tukea EVS-koodekkia, jotta voit testata tätä.

Käyttöönoton vaatimuksena on, että puhelin on rootattu. Testaamista varten tulee soittajalla että vastaanottajalla EVS-koodekki käytössä puhelimella ja teleoperaattorisi verkossa olla tälle koodekille tuki.

Tämä ohje on testattu Essential PH-1 -puhelimella ja Telian-liittymällä toimivaksi.

Tämä ei toimi:

  • Sony-puhelimissa kun Android 9 PIE on asennettuna.

Vaatimukset

  • Qualcom Snapdragon 820 Android-puhelin tai uudempi rootattuna
  • USB-kaapeli työasemasi ja puhelimen väliin
  • Windowsille tarvitset Platform-tool -paketin ja adb-ajurit puhelimeesi.
  • QPST-sovellus asennettuna työasemalle. Hae sovellus verkosta, emme jaa tätä sovellusta sivustollamme.

Työvaiheet

Ota puhelimestasi ensimmäiseksi käyttöön kehittäjätyökaluista USB-korjaustyökalut (USB-Debugging). Kytke puhelimesi tämän jälkeen USB-kaapelilla Windows-työasemaasi kiinni.

Avaa komentorivillä Platform-tools-kansiossa adb shell:

Ota käyttöön modeemitila

Nyt yhteys katkeaa automaattisesti, joten sinun tulee asentaa modeemin ajurit. Etsitään laitehallinnasta seuraavanlaista laitetunnistetta, joka näyttää ”MI_04”. Voit ladata yhteensopivan ajurin tästä: Mi5_Qualcomm_Drivers.zip.  Asenna tämä ajuri manuaalisesti ja valitse qcmdm.inf tiedosto. Katso ajuriin liittyvä asennusohje ja QPST:lle yhdistämisohje täältä.

Kun olet yhdistänyt QPST:llä modemisi ja avannut EFS Exploerin, niin kopioi modeemista /efsprofiles/overrideconfig tiedosto työasemallesi. Varmuuskopioi tämä tiedosto talteen. Mikä tiedostoa ei ole, voit luoda uuden.

Lisää tiedostoon seuraavat rivit. Ole varovainen että syntaksi on oikein.

Essential PH-1 puhelimen overrideconfig -tiedosto muutoksien jälkeen. Oletuksena sielä voi olla muutakin konfiguraatiota valmiina.

Lähetä tiedosto takaisin puhelimeen.

Käynnistä puhelin uudelleen. Voit tarkistaa NSG:llä puhelun aikana lokeista onko koodekki käytössä. Vastaanottajallakin tulee olla koodekki päällä puhelimessa ja tuettuna. Muuten se käyttää AMB-WB:tä tai AMB-koodekkia.

IMSI-viestit kun puhelu on aloitettu. SIP_INVITE viesteistä näet mitkä koodekit puhelussa on
NSG:n signalointitiedoista kohdasta IMSI_SIP Invite ja IMSP_SIP Update viesteistä näkee tuen myös

 

Vastaa