Koti » Instant View – Avaa artikkeli hetkessä Telegrammissä

Instant View – Avaa artikkeli hetkessä Telegrammissä

Instant View mahdollistaa Telegrammissä artikkelien lukemisen ilman mitään viiveitä. Kun linkki artikkeliin liitetään Telegram sovellukseen, tulee näkyviin Instant View-painike. Valitsemalla tätä painiketta avautuu välittömästi Instant View -näkymä artikkelista ilman viiveitä.

InstantView käyttöä varten tarvitset Telegram-sovelluksen puhelimeesi. Liitä esimerkiksi YLE:n uutisartikkelin linkki niin tulee näkyviin Instant View painike. Tätä valitaessa aukeaa Instant View näkymä sivustosta.

Jaettu linkki Telegram keskustelussa, josta löytyy InstantView-painike

Monet sivustot tukevat hyvin Instant Viewiä, kuten esimerkiksi YLE:n uutiset. Meillä tässä blogissa myös on Instant View käytössä.

Instant View -sivu

Instant View on tarkoitettu staattisille sivuille kuten blogi-artikkeleihin tai uutisartikkeleihin. Se ei sovellu esimerkiksi foorumille tai uutisvirta sivustolle.

Instant View toimii siten että poistetaan turhat elementit ja tallennetaan artikkelit välimuistissa Telegrammin palvelimille. Näin artikkelit latautuvat nopeasti missä tahansa maailmaa, millä tahansa yhteydellä. Instant View käyttö ei vaadi ollenkaan verkkosivuston koodiin muutoksia vaan se tehdään kaikki Telegrammin sivustolla Templaten, eli mallien avulla. Kuka tahansa voi tehdä sivusta Templaten Telegrammin visuaalisen muokaajan avulla. Telegramin tiimi hyväksyy sitten templaten julkiseksi.

Template

Ehtisinkin jo artikkelissa mainitsemaan pari sanaa templatesta, joka pitää tehdä Instant Viewiä varten. Telegrammin sivuilla on muutama malli, jonka avulla voi rakentaa, mutta itselle sekin toi hieman haasteita. Itse työstin oman templaten tätä WordPress varten ja päätin julkaista sen blogissani vapaasti kopioitavaksi omaasi WordPress-sivustoosi.

Ymmärtääksesi Instant View näkymästä, suosittelen käyttämään selaimessasi kehittäjäntyökaluja (F12) apunasi.

Mallin voi kopioida ilmaiseksi Githubista

Testaa toimintaa ensin sisäisesti ja julkaise se. Telegrammin tiimi tarkistaa templaten toimivuuden ennen kuin se toimii kaikilla käyttäjillä.

Kommentoi