Koti » Kuusitunneli.fi – uusi suomalainen IPv6-tunnelipalvelu

Kuusitunneli.fi – uusi suomalainen IPv6-tunnelipalvelu

Kuusitunneli.fi on uusi IPv6-osoitteita tarjoava palvelu. Kuusitunnelin yhteyspiste sijaitsee Helsingissä, Pasilassa, Suomen internetin solmukohdassa, josta on suorat yhteydet kaikkiin suomalaisiin teleoperaattorien verkkoihin sekä suorat yhteydet Tukholmaan ja Frankfurtiin C-lion merkikaapelia pitkin.

IPv6-tunnelipalvelu on sopiva, kun halutaan päästä IPv6-verkkoon, mutta oma palveluntarjoaja ei vielä tarjoa sitä natiivisesti tai omaa IPv6-tunnelipalvelua. Suomessa esimerkiksi teleoperaattori DNA tarjoaa kattavasti IPv6-osoitteita omassa verkossa jo natiivisesti ja Elisa mobiiliverkossa. Telia tarjoaa 6rd-tunneliyhteyttä omassa verkossaan, suosittelemme tätä Telian asiakkaille.

IPv6-tunnelipalvelu käyttää 6in4-protokolaa, jota käyttää esimerkiksi Hurricane Electricin Tunnelbroker.net palvelu. Teknillisesti palvelut toimivat hyvin samankaltaisesti tarjoten kiinteän IPv6-osoitteita ja rajapinnan avulla tapahtuu päivitys järjestelmään. Suurinero tässä palvelussa se että kuusitunneli.fi toimii täysin Suomessa, Helsingissä tarjoten nopeat yhteydet kaikkiin suomalaisiin teleoperaattorien verkkoihin sekä suoraan ulkomaille.

Palvelu toimii kaikkien operaattorien verkoissa. Ainoa vaatimuksena on julkinen IPv4-osoite, joka pitää olla ilmoitettuna palveluun. Tämä tulee päivittää rajapinnan kautta palvelimelle, kun osoite muuttuu. Palvelu tarjoaa käytöösi kiinteän IPv6-osoitteen sekä /64-prefixin kokoisen IPv6-verkon verkon, jonka voit reitittää kotiverkkoosi helposti.

Palvelun käyttö on maksutonta, joten miksi et kokeilisi sitä jo tänään: https://kuusitunneli.fi/

Apua palvelun käyttöön saa foorumilta: https://kuusitunneli.fi/forum/

Kuusitunneli.fi on ilmainen harrastustoimisesti ylläpidettävä IPv6-tunneli palvelu, jonka yhteyksiä sponsoroi Turun Datatekniikka Oy.

Avainsanat:

Kommentoi