Koti » Mobiiliverkon nopeustestejä Lontoossa

Mobiiliverkon nopeustestejä Lontoossa

Tein muutaman päivän reissun Lontoossa ja samalla päätin testata mobiiliverkon toimivuutta. Itsellä on käytössä Elisan ja Telian -liittymät, joilla nopeutta testasin. Telia roamaa EE:n verkossa ja Elisa Vodafonen verkossa. RootMetricin reportin mukaan EE ja Vodafone olisivat parhaat verkot Lontoossa.

Suomalaisten operaattorien roaming partnerit Britanniassa

Tässä lista suomalaisten operaattorien roaming partnereista Britanniassa. Yleensä puhelimet valitsevat automaattisesti parhaan verkon, mutta välillä voi joutua käsin valitsemaan toisen operaattorin verkon.

Telia:

  • EE (4G,3G,2G)
  • Vodafone (3G/2G)

Elisa:

  • Vodafone (4G,3G,2G)

DNA:

  • Three (4G,3G,2G)
  • O2 (3G/2G). DNA:n sivujen mukaan 4G olisi myös mutta en saanut toimimaan DNA:n liittymällä.
O2:sen nanotukiasema City of London -alueelta. Tästä löytyy myös O2:sen WIFI-yhteys.

Lontoon maanalainen metro (Underground) – Ei mobiiliverkkoa

Lontoon maanalainen metro on todella kätevä ja nopea mitä kannattaa Lontoossa käyttää. Kuitenkaan Lontoon metrossa ei toimi mobiiliverkot ollenkaan tunneleissa eikä maanalaisilla asemilla. Asemilla on tarjolla WIFI-verkko paikallisten operaattorien asiakkaille, joten roaming-käyttäjillä ei ole näihin asiaa.

Tästä syystä kävin hankkimassa paikallisen operaattorin O2:sen Prepaid-liittymän £10-hintaan, jolla on pääsy metrossa WIFI-verkkoon.

VoWIFI on hyödyllinen Lontoossa, sillä tällä voi myös soittaa puheluita Lontoon metroasemilla – kotimaan hinnalla. Ja toki VoWIFI:ä voi käyttää aina kun WIFI-verkkoa on tarjolla.

WIFI-verkon nopeus Lontoon metroasemalla.

Yleinen kuuluvuus ja nopeus

Lontoossa kuuluvuus on ulkotiloissa hyvä ja pääsääntöisesti verkkoa on. Kuitenkin sisätiloissa ja tunneleissa kuuluvuutta ei ole tai on heikkoa. Vodafonen 800MHz taajuus pureutuu parhaiten esteiden läpi. EE:n 800MHz verkkoa ei pysty käyttämään roaming-liittymällä, joten kuuluvuus on heikompi sisätiloissa.

Paikoitellen joillakin alueilla verkko on pahasti ruuhkaantunut, joka tekee käytöstä todella hidasta.

EE:n nopeus Lechester Squorella päiväsaikaan
Vodafonen nopeus Lechester Squorella

Mutta vaikka pakoitellen verkko olikin suhteellisen hidas, niin parhaan Lontoon tiedemuseolla

Nopeustesti Lontoon tiedemuseossa. Kyseessä ei ole sisätukiasema vaan ulkotukiasema.

EE oli myös nopea Hethrow lentokentällä

Nopeustesti Heathrow lentokentän sisätiloissa.
Vodafonen nopeus Heathrow lentokentällä

Yhteenveto

Selkeä ero on mobiiliverkon toimivuudessa on meillä Suomessa tottuneeseen, että mobiiliverkko ei Lontoossa toimi kaikkialla kuten maanalaisessa metrossa tai rakennusten sisätiloissa.  Lontoossa on toki tarjolla todella paljon ilmaisa ja avoimia langattomia verkkoja, joita sitten suositellaan käytettäväksi. Operaattorit tarjoavat myös suojattuja WLAN-hotspotteja, mihin kirjaudutaan SIM-kortin avulla sisälle, joten nämä ovat turvallisempia. Vaikka kuuluvuutta olisikin, niin mobiiliverkot voivat olla Lontoossa pahoin ylikuormitettuja joten netin käytöstä ei tule mitään.

Avainsanat:

1 kommentti artikkeliin “Mobiiliverkon nopeustestejä Lontoossa”

Kommentoi