Koti » Sonoff Basic Sonoff-Tasmota flashäys

Sonoff Basic Sonoff-Tasmota flashäys

Sonoff Basic on perus langaton WIFI-kytkin, jolla voit asentaa valaisimien etähallinnointiin. Näitä saa tilattua suhteellisen edullisesti 5-6€:n hintaluokassa AliExpressistä ilmaisella toimituksella. Myös Amazon myy näitä laitteita ilmaisella toimituksella.

Yksinkertaisuudellaan laite sammuttaa ja sytyttää valot. Koska laite on kiinalainen ja käyttää kiinalaisten ylläpitämää pilvipalvelua, on ensimmäiseksi hyvä kirjoittaa laitteelle oma firmware. Tätä varten on Sonoff-Tasmota-projekti, jonka tarjoama firmware on sopiva meidän käyttöön eikä tarvitse käyttää kiinalaisten pilvipalvelua.

Sonoff-laitteiden firmware-versio v1.6 jälkeen tulleen suojauksen takia firmwarea ei voida asentaa ”OTA-päivityksen” avulla, vaan tulee asentaa konsolin kautta. Tätä varten tulee juottaa 4 kappaletta liittimet.

Mikä vanhempi versio, niin voit kokeilla helpompaa tapaa ilman juottamista. Githubissa on sitä varten oma projekti, mutta ainakin uudet laitteissa on asennettuna v1.6 firmware-versio, jolla tämä ei onnistu.

Pinnien juottaminen

Tarvitset flashäystä varten 4x pinniä: 3.3V, RX, TX ja GND. Näihin tulee kytkeä Serial-USB-laite kuten  FTDI232 USB to Serial mitä minä käytin tässä.

Firmwaren fläshäys Esptoolin avulla

Testasin itse useita tapoja, mutta tämä on yksi helppo tapa asentaa firmware. Suoritettavan ESPtoolin voi ladata tästä.  Tämän jälkeen lataa uusin sonoff.bin tiedosto Githubista.

Avaa komentorivi ja aja komento. Varmista että COM3 on USB-konsoliportti. Tämän voit tarkistaa laitehallinnasta.

.\esptool.exe -vv -cb 115200 -cp COM3 -ca 0x00000 -bz 1M -bm dout -cf sonoff.bin

Tämän jälkeen kytke välittömästi Sonoff Basic-laite kiinni USB:llä työasemallesi ja paina samaan aikaan painiketta pohjassa kunnes näet komentorivillä ”writing flash” ja latauspalkin. Vapauta nyt painike ja odota kunnes lataus on mennyt loppuun. Pidä Sonoff Basic-kytkettynä USB:llä koko kirjoituksen ajan!

Kun lataus on mennyt ohi, paina nopeasti 4 painallusta, jotta Sonoff Basic tekee itsestä langattoman tukiaseman ja voit yhdistää siihen. Mikäli haluat konsolia käyttää, voit tulostaa tiedot yhdistämällä COM3-porttiin Putty-sovelluksella käyttäen 115200-nopeutta.

Yhdistä ”Sonoff-XXX” nimiseen langattomaan verkkoon ja syötä WIFI parametrit, että laite pääsee langattomaan verkkoosi. Varmista että verkossasi on DHCP-palvelu jakamassa IP-osoitteita tälle Sonoff Basic-laitteelle, niin pääset yhdistämään laitteeseen.

Lähde: Youtube

Avainsanat:

Kommentoi