Koti » VoLTE/VoWiFi käyttöön Sony XZ ja XZ Premiumilla toisen operaattorin verkossa

VoLTE/VoWiFi käyttöön Sony XZ ja XZ Premiumilla toisen operaattorin verkossa

Suomessa vain teleoperaattori DNA tukee Sony XZ ja XZ Premium VoLTE/VoWIFI-palvelua, mutta tutkimalla tarkemmin konfiguraatioita, niin huomasin että voin DNA:n VoLTE/VoWiFi-konfiguraatiota käyttämällä aktivoida VoLTE/VoWiFi-palvelut myös muiden teleoperaattorien verkoissa helposti.

Tämä ohje voi toimia myös muilla Sony:n puhelinmalleilla, mutta ei toimi muiden merkkisten puhelinmalleilla. Huomaathan, että tämä on epävirallinen tapa eikä operaattorit tue tälläistä tapaa.

Tämä ohje ei toimi Sony XZ Premium-puhelimella, kun on Android 9 PIE asennettuna!

Vaatimukset

  • Rootattu Sony XZ tai Sony XZ Premium-puhelin. Ohje voi toimia myös muilla Sonyn puhelinmalleilla.
  • VoLTE ja VoWIFI-operaattorin SIM-kortti. Operaattorin tulee tukea tätä puhelinmallia.  Esimerkiksi DNA tukee Sony XZ-puhelimella VoLTE-palvelua, joten käytämme DNA:n SIM-korttia. Voit lainata tätä tai käyttää saldotonta Prepaid-korttiakin aktivoidessan konfiguraation. Kaikilla tämä ei toimi sillä tulee käyttää generistä konfiguraatiota toimiakseen toisen operaattorin verkossa. Elisan ja DNA:lla ovat generiiset joten toimivat molemmissa verkoissa.
  • Oman teleoperaattorin SIM-kortti, missä on VoLTE ja VoWIFI-palvelu aktivoituna. Tarkista oman operaattorilta, miten tämä aktivoidaan liittymälle.

Työvaiheet

Ota käyttöön DNA:n SIM-kortti puhelimellasi ja kytke päälle. Mikäli tämä on SIM-kortin vaihto niin odota kunnes puhelin on ladannut uuden konfiguraation.

Kun puhelin on hakenut kaikki asetukset ja käynnistynyt uudelleen, niin sinun tulee poistaa CustomizationSelector-sovellus pois käytöstä Android Asetuksista -> Sovellukset -> Näytä Järjestelmä (löytyy lisävalikosta, niin näet myös järjestelmäsovellukset). Tämä sovellus optimoi jokaisen SIM-kortin yhteydessä asetukset ja lataa uusimman konfiguraation. Kun tämä on pois käytöstä, niin nyt sinulla on puhelimella aina DNA:n konfiguraatio asetukset ja myös samalla VoLTE/VoWIFI-asetukset.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä tämän myös ADB:tä käyttäen. ADB-pikapaketin saat ladattua tästä.

.\adb.exe shell

Tämän jälkeen sinun pitää korottaa itsellesi superuser (sudo) oikeudet ja sitten voit poistaa sovelluksen käytöstä

F8331:/ $ su
F8331:/ # pm disable com.sonymobile.customizationselector

Nyt sovellus on ADB:n avulla poistettu käytöstä.

Nyt sammuta puhelin ja vaihda oman operaattorin SIM-kortti ja ota käyttöön VoLTE ja VoWIFI-palvelut operaattorin ohjeiden mukaisesti. Sinun pitäisi nähdä VoLTE/VoWIFI-kuvakkeen tilavalikosta. Mikäli et näe, niin varmista että puhelimen asetuksista se on käytössä.

Mikäli myöhemmässä päivityksessä mukana tulisi virallinen tuki puhelinmallillesi myös omalta teleoperaattoriltasi niin suositeltavaa ottaa tämän jälkeen ”CustomizationSelector” -sovellus käyttöön ja käynnistää puhelin uudelleen. Tällöin puhelin lataa uuden.

Sony XZ Premium kotioperaattorin tunnisteen muutos

Tämä muutos tulee tehdä Sony XZ Premium puhelimissa. Sony XZ-puhelimessa muutosta ei tehdä. Sony XZ Premiumin konfiguraatiossa on määritetty kotioperaattorin MCC/MNC-tunnistetieto carrier_policy.xml tiedostoon.

Sinun tulee kirjautua modeemiin ja kopioida ja muokata carrier_policy.xml tiedostoa. Ohje miten saat muokattua tätä tiedostoa löydät tästä ohjeesta.

Lisää carrier_policy.xml tiedostoon riville 88 ja 89 ”244-91 244-05” jotka ovat Telian ja Elisan MCC-MNC-tunnistetiedot. Näin konfiguraatio määrittää nämä kotiverkoiksi.  Tallenna tämä takaisin puhelimen modemiin ja käynnistä puhelin uusiksi ottaaksesi käyttöön tämän konfiguraation.

Ota VoLTE ja VoWIFI-käyttöön puhelimen asetuksista

VoLTE:n saat otettua Android-asetuksissa käyttöön: Verkko & Internet -> Mobiiliverkot -> Ota VoLTE käyttöön

VoWIFI:n saat otettua käyttöön Androidin puhelinsovelluksen kautta -> Puhelut -> WiFi-puhelut

Käynnistä lopuksi puhelin uudelleen. Sinun pitäisi nähdä nyt kuvanmukaiset VoLTE ja VoWIFI tilapalkissa. Testaa tämän jälkeen puheluiden toimivuutta soittamalla esimerkiksi Vastaajaan.

 

Kommentoi