Koti » Yksityisyyttä suojaavat VPN-yhteydet

Yksityisyyttä suojaavat VPN-yhteydet

VPN (Virtual Private Network) on todella hyvä tapa suojata internetissä yksityisyyttä, mutta ei täydellinen. Osa VPN-palveluntarjoajista eivät välitä sinun yksityisistä tiedoista ja voivat mahdollisesti myydä tietojasi esimerkiksi mainostajille.

Lyhyesti VPN:n on kahden pisteen välinen tunneli (esimerkiksi tietokoneesi ja VPN-palvelimen välille), jonka läpi voidaan siirtää tietoja. VPN-tunnelin voi toteuttaa eri protokolilla IPSECillä, L2TP:llä, SSL:llä tai TLS:llä. Kun liikenne menee tunnelin läpi, kukaan muu ei näe mitä sinä siirrät sen sisällä.

Mutta älä luota kaikkiin VPN-palveluntarjoajiin, esillä siirtäessä liikennettä VPN-palvelun kautta, voi pahantahtoinen palveluntarjoaja nähdä liikenteesi, olla salaamatta sitä tai mahdollisesti vuotaa yhteyden tietoja. Parhaat kaupalliset toimijat kuten F-Secure FreedomePrivate Internet Access tai Torguard, ovat luotettavia.

Jos haluat suojata liikenteesi itse ja varmistaa luotettavuuden, sinun tulee itse ajaa omaa VPN-palvelinta esimerkiksi OpenVPN tai SoftEther VPN sovelluksilla.

Vaikka yksityisyys ei olisi sinulle tärkeä, suosittelen VPN-yhteyden käytön matkapuhelimilla ja tableteilla kun käytät julkisia WLAN-verkkoja, varsinkin ulkomailla. Erityisesti tärkeä varmistaa että verkkosivuilla, jonne kirjaudut tai syötät henkilökohtaisia tietoja ovat HTTPS:llä suojattuja.

Kommentoi