Koti » 4G-verkossa lisää lähetysnopeutta Upload CA:n avulla – jopa 100Mbit/s!

4G-verkossa lisää lähetysnopeutta Upload CA:n avulla – jopa 100Mbit/s!

4G-verkossa on jo useamman vuoden aikana ollut käytössä lataussuunnassa taajuuksien yhdistäminen (Carrier Aggregation), joka siis yhdistää useita taajuuksia tarjoten paremman nopeuden. Nyt sitä on tarjolla myös lähetyspäässä, joka mahdollistaa 100Mbit/s lähetysnopeuden.

Upload CA hyödyntämiseksi päätelaitteen tulee tukea taajuusyhdistelmissä Upload CA:ta ja verkossa tulee olla Upload CA-käytössä. Vasta uusimmat päätelaitteet tukevat Upload CA:ta eri taajuuksien välillä, vähän vanhemmat vain samantaajuuden välillä.

Upload CA:ta on tarjolla Telian, Elisan ja Yhteisverkossa. DNA:lla on lisäksi Siuntion tukiasemassa käytössä Upload CA, mutta ei tietääkseni muualla. Elisalla on lähetysnopeus rajoitettu 50Mbit/s asti, joten lähetysnopeutta ei voi saada enempää.

Tässä alla oleva nopeustesti Helsingin Rautatieaseman laiturialueella käyttäen 1800Mhz ja 2600Mhz taajuusyhdistelmää samaanaikaisesti. Puhelimena on Sony Xperia 1 ja liittymänä Telia Rajaton 300Mt+ .

Tässä on toinen nopeustesti samalla puhelimella Siuntiossa. Tukiasemassa on 1800Mhz + 2600Mhz + 2100Mhz taajuudet. Tämä Upload CA-nopeus on tehty 1800Mhz + 2100Mhz taajuuksien välillä.

DNA nopeustesti Siuntiossa. Upload CA mahdollistaa 100Mbit/s lähetysnopeuden 4G-verkossa.

Kommentoi