Koti » Ensimmäisen verkkosivun perustaminen

Ensimmäisen verkkosivun perustaminen

Tässä artikkelissa ajattelin aloittaa aika aloittajatasolla. Verkkosivu voi olla esimerkiksi oma CV tyylinen, se voi olla blogi kuten tämä mt-tech.fi tai mikä tahansa. Verkkosivun perustaminen ei ole rakettitiedettä eli pitäisi tietää suunta mitä vaan tekee. Apua saa ja valmiita alustoja on paljon ettei tartte ohjelmoida. Riittää vaan että valitset teeman ja aloitat kirjoittamisen 🙂

Valitse alusta

Suosituimpia on esimerkiksi WordPress, johon tämäkin sivusto perustuu. WordPress on CMS eli Content Management System, sisällöhallintajärjestelmä, joka tekee verkkosivun rakentamisesta erittäin helppoa. Kaikki ovat ilmaisia mutta itse pidän WordPressiä helppokäyttöisenä, siksi valitsin sen blogialustaksi myös.

Näitä alustoja saa valmiina useimmilta Webhotellien ylläpitäjiltä valmiiksi asennettuna. Näin ollen sinun täytyy vain valita teema + kirjoittaa sisältö.

Verkkotunnus – Verkkosivun osoite

Verkkosivusto (Domain) tarvitsee verkkotunnuksen että käyttäjät löytävät sinne. Verkkotunnuksia on saatavilla eri päätteillä ja sen mukaan määrittyy hintakin. Suomalaisille tuttu ja luotetta FI-verkkotunnus (.fi) on hyvä suomalaiselle verkkosivulle. Muita päätteitä on kansainvälinen .com, .net ja .org. Ahvenanmaalla on käytössä ax-domainit.

Lisätietoa verkkotunnuksista löytyy toisesta artikkelistani.

Valitse sopiva Webhotelli itsellesi

Nykyään samalta välittäjältä mistä tilaat verkkotunnuksen on helppo myös valita webhotelli mukaan. Voit toki ostaa palveluita eri palveluntarjoajaltasi miten haluat. Tästä kannattaa kysellä myyjältä lisätietoa.

Palveluntarjoajia on webhotellipalveluille Suomessa kuin ulkomailta. Hintatasona ulkomailla on halvempaa mutta sielä ei ole saatavilla suomenkielistä asiakaspalvelua. Tulee myös muistaa että verkkosivusi kun ylläpidät ulkomailla tulee kyseisen maan lainsäädäntö myös mukaan peliin.

Suosittelen ensimmäiset verkkosivut ylläpidettäväksi suomalaisessa palvelussa. Täälä auetaan suomeksi niin ei tule sitten ongelmia.

Perusverkkosivuihin riittää noin 10€:n webhotelli kuukaudessa enintään. Kaikkein kalleinta ei tietenkään tarvita missään nimessä. Kannattaa aloittaa pienestä ja kasvattaa tarpeen mukaan jos tarve.

Kannattaa lisäksi tarkistaa että webhotelli tarjoajalla on PHP ja MySQL-tetokannat käytettävissä ja levytilaa tarpeeksi. Joissakin halvoissa on karsittu näistä ja sitten ei esimerkiksi WordPressin asennus onnistu.

Verkkosivu pystyyn

Kun on Webhotelli + verkkotunnus asiat kunnossa niin on aika asentaa CMS kuten WordPress. Tästä parhaat ohjeet löydät nyt omasi webhotellitarjoajan verkkosivuilta.

Kommentoi