Koti » Live TV:tä Plexin avulla

Live TV:tä Plexin avulla

Plex on näppärä mediakeskus kotikäyttöön, joka mahdollistaa median streemaamisen ja näyttämisen helpoilla sovelluksilla. Tärkein ominaisuus on se että kaikki data tallentuu sinun omalle kiintolevylle tai pilvipalveluun halutessasi. Kotona tulisi olla hyvä lähetysnopeus, sillä esimerkiksi HD-videokuvan siirtäminen vaatii nopean lähetysnopeuden.

Yksi hienoin ominaisuus on sen tuki LIVE TV:lle, eli voit kaapeliTV-kanavia tai antenniTV-kanavia suoraan tallentaa tai Live:nä katsoa suoraan paikallisen Plexin avulla. Tämä ominaisuus vaatii Plex Pass, joka tosin on maksullinen (alkaen 5€/kk), mutta muuten ominaisuus on todella edullinen. Lisäksi tarvitset TV-virittimen ja kävin tilaamassa itse Verkkokauppa.comista Hauppauge WinTV-dualHD TV-virittimen, josa on tuki DVB-T2/C/T:lle, joten tukee hyvin jatkossa 2x HD-lähetyksiä samaanaikaisesti. Saat muuten tämän virittimen mukana 3kk ilmaisen Plex Pass:in koodin, joten älä vielä osta maksullista versiota vaan aktivoi ensin tällä koodilla Plexi-tilillesi.

Itselläni kotona on Ubuntu 16.04 LTS-palvelin, missä on asennettuna Plex, joten minun täytyy asentaa ensin ajurit. Tästä on helppo ohje Hauppaugen:n verkkosivuilla. Tämän jälkeen muista vain uudelleenkäynnistää koko palvelin.

sudo add-apt-repository ppa:b-rad/kernel+mediatree+hauppauge
sudo apt update
sudo apt install linux-image-mediatree
sudo apt install linux-headers-mediatree
sudo apt install linux-firmware-hauppauge
sudo reboot

Kirjaudu Plex-palvelimelle selaimella -> Asetukset -> Live TV & DVR valikon alta ”Lisää laite”. Plexin pitäisi nyt tunnistaa USB-laitteesi suoraan automaattisesti.

Valitse sitten Cable tai Antenna, riippuen oletko kytkenyt TV-virittimen kaapeliTV-verkkoon vai AntenniTV-verkkoon.

DNA KaapeliTV-verkosta löytyi helposti 137 TV-kanavaa, mutta tällä TV-virittimellä voidaan katsoa vain salaamattomia kanavia. Valitaan Continue päästääkseen asennusvelho loppuun asti.

Automaattisen kanavanhaun jälkeen Plex-hakee automaattisesti kanavatiedot salaamattomista kanavista ja voit siirtyä ohjelmaoppaaseen katsomaan esimerkiksi seuraavia ohjelmia.

 

Avainsanat:

KommentoiPeruuta vastaus