Koti » NSG – Network Signal Guru – mobiiliverkon analysointityökalu Androidille

NSG – Network Signal Guru – mobiiliverkon analysointityökalu Androidille

NSG eli Network Signal Guru on monipuolinen mobiiliverkon analysointi ja debug työkalu, jolla voidaan tutkia puheluiden ja mobiilidatan laatua kenttätyössä. Sovellus on tarkoitettu pääasiassa ammattilaiskäyttöön, mutta se on saatavilla ilmaiseksi Google Play sovelluskaupasta. Sovelluksen käyttö vaatii että käytössä on Qualcomm-piirisarjalla oleva Android-laite sekä pääkäyttäjän eli root-oikeudet.

Sovellus on ainoa laatuaan ja käyttää Qualcomm-modeemia suoraan lukiessaan verkkoa. Esimerkiksi puhelimella voidaan tarkasti tutkia kuinka paljon resurssia saat käyttöösi tukiasemalla, verkon käyttämän modulaation ja MIMO-tekniikan. Lisäksi sovelluksella näkee tarkan nopeusprofiilin ja taajuuden.

4G LTE nopeustestaus Telian LTE-verkossa. Verkossa on käytössä 256QAM-tekniikka ja se mahdollistaa jopa 30% paremman nopeuden kuin normaalisti.
DNA LTE-A Postitalo Helsingistä. Kuvassa nähdään RB eli resurssiblokkien määrän. Tämä on enintään 100 ja saimme käyttöön vain puolet, joten emme saaneet täyttä nopeutta tukiasemasta.
4G taajuuksien lukitseminen onnistuu kätevästi poistamalla käytöstä taajuuksia mitä ei halua käytettävän

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä on hyvä video miten taajuuslukitus toimii NSG-sovelluksessa.

2 kommenttia artikkeliin “NSG – Network Signal Guru – mobiiliverkon analysointityökalu Androidille”

  1. Tukeekohan NSG:n ilmaisversio 5G:tä (NSA)?

    Mikä olisi kokemuksenne mukaan paras 5G-puhelin, jossa tämä NSG softa toimii? Useampaakin puhelinmallia saa ehdottaa 🙂

    1. Ilmaisversio NSG:stä ei tue 5G NSA/SA:ta. Pitää olla maksullinen versio ja lisäksi 3.X-versio. OnePlus 8 ja 8 Pro ovat olleet todella toimivia ja helppo rootata.

KommentoiPeruuta vastaus