Koti » CellMapper – Mobiilitukiasemakartta

CellMapper – Mobiilitukiasemakartta

CellMapper on kätevä sovellus 2G/3G/4G tukiasemien paikantamiseen. Ohjelma tallentaa loppukäyttäjällä toteutuvaa signaalivoimakkuutta sekä muita verkkotietoja käyttäen niitä mallintaakseen tukiasemien sijainnit ja kuuluvuuden kartalle. Cellmapperin karttojen tiedot perustuvat sovelluksen käyttäjiltä kerättyyn aineistoon. Sovellus on ilmainen ja saatavilla Androidille ja Windows 10 Mobilelle.

Cell List (solulista) näet tukiasemien tunnistetiedot, signaalivoimakkuuden ja taajuustiedot
Mobiili sovelluksen kartasta näet missä tukiasemassa olet yhteydessä

Vaatimukset puhelimelta

Testatut puhelimet löytyvät CellMapperin sivuilta. Suosittelen puhelimia jotka tukevat Android 4.2+ ja toimivat Android 7 tai uudemmalla käyttöjärjestelmällä.

  • Akkua, tämä sovellus käyttää GPS:ää joten akku on tärkeä.
  • Mobiiliverkkoyhteys 2G/3G/4G, mobiilidataa ei tarvita mutta helpottaa esimerkiksi A-GPS:n takia. Kartan käyttöön ja tietojen lähettämiseen vaaditaan verkkoyhteys, WiFI käy tähän mainiosti.
    • Lisäksi mobiiliyhteyttä varten tarvitset sen operaattorin SIM-kortin jota haluat tallentaa.
    • Roaming-käytössä suosittelen ottamaan mobiilidata pois käytöstä. Varmista hinnoittelu omalta operaattoriltasi. Koska CellMapper ei vaadi mobiilidataa, sovellusta voi käyttää vapaasti ulkomailla.

CellMapper-sovelluksen käyttö on ilmaista. CellMapper rahoittaa toimintansa vapaaehtoisilla lahjoituksilla ja mainoksilla joita on sovelluksella ja verkkosivulla. Lisäksi on saatavilla Premium-jäsenyys, joka poistaa esimerkiksi mainokset sovelluksessa että sivustolta.

Kuinka sovellusta käytetään?

Sovelluksen käyttäminen on todella helppoa.

  1. Lataa sovellus puhelimeesi, Androidilla se löytyy Google Play sovelluskaupasta.
  2. Ota käyttöön GPS, ei Googlen sijaintipalvelu.
  3. Käynnistä sovellus. Ensimmäisellä käyttökerralla Android-sovellus neuvoo sovelluksen käytöstä.
  4. Lähde sitten pienelle lenkille, kaupunkialueilla riittää muutaman korttelin lenkki nähdäksesi jo tukiaseman sijainteja ja maaseudulla voi jo tekemään muutaman muutaman kilometrin lenkin. Lähetä lopuksi kaikki tiedot palvelimelle ja muutaman tunnin päästä pitäisi näkyä CellMapperin kartalla.

Virallinen ohje löytyy täältä. CellMapperin yhteisöstä saa apua tarvittaessa sovelluksen käyttöön puhelinmallikohtaisesti.

Suomen kielellä apua saa täältä:

Avainsanat:

KommentoiPeruuta vastaus